Nong Jang en G-Sport

Nong Jang werkt al jaren met mensen die ASS hebben. Maar nu willen we nog een stap verder gaan!

Op naar de Paralympische Spelen 2024 in Parijs

Op de Olympische spelen van 2020 in Tokyo zal taekwondo ook voor het eerst opgenomen worden in het paralympische programma. Dit is voor mensen met een fysieke handicap aan een hand, één of beide armen. Zij worden onderverdeeld in vier groepen naar gelang de graad van de fysieke handicap en of meer of minder kan geblokt worden. Uiteraard worden deze groepen ook nog eens ingedeeld in mannen en vrouwen en in drie verschillende gewichtsklassen. Het grote verschil tussen het normale taekwondo en het para taekwondo is dat er bij het para taekwondo niet naar het hoofd mag getrapt worden.

De droom van onze club is om in 2024 met een para-team naar de Paralympische Spelen van Parijs te gaan. Voor dit G-Sport project zijn wij op zoek naar jongens en meisjes tussen de 14 en 26 jaar met een Olympische droom en met een fysieke handicap aan één of beide armen. Het is niet nodig om al een achtergrond te hebben van één of andere vechtsport. We zoeken naar mensen die gemotiveerd zijn en willen werken om samen deze droom te verwezenlijken.

De trainingen

Fight TeamMaandag18:00 – 19:30Sportschuur Brandweg 8 3012 Wilsele-Dorp
Fight TeamWoensdag18:30 – 20:00Sportschuur Brandweg 8 3012 Wilsele-Dorp
Fight TeamZaterdag 14:30 – 16:30 Sportschuur Brandweg 8 3012 Wilsele-Dorp

Na de Paralympische Spelen 2024

We willen dit project ook na de Paralympische Spelen 2024 verderzetten. En daarom zijn we nu ook al op zoek naar kinderen met een fysieke handicap aan één of beide armen. Hierdoor willen we een sterk team klaarstomen voor de toekomst. De kinderen zouden ingepast worden in de bestaande groepen die we nu al hebben in de club (zie Groepen), weliswaar met een aangepast programma.

Samenwerkingen

Er is reeds belangstelling van Taekwondo Vlaanderen en van Sport Vlaanderen. We willen met dit project ook graag samenwerken met de KU Leuven en met stad Leuven. Maar in eerste instantie zijn we op zoek naar atleten waarmee we willen samenwerken vooraleer we verdere stappen zetten.

Indien je dus mensen kent die voor dit project in aanmerking komen mag je ons altijd contacteren op het nummer +32 475 21 11 81 of via mail rudy.pelgrims1@gmail.com

Losing an arm is not losing your Olympic dream!